Kategorie

KOSZYK EKO BEZGLUTENOWY

KOSZYK  EKO BEZGLUTENOWY

Specjalnie dlanaszych klientów przygotowaliśmy koszyk EKO produktów bezglutenowych w super cenie:

  • EKO Quinoa Komosa ryżowa 500g
  • EKO Quinoa trójkolorowa 250g
  • EKO Kakao+Lucuma 200g

Więcej szczegółów

Obniżka ceny!
49,99 zł

59,99 zł

10248

20 dostępnych

Komosa ryżowa, inaczej quinoa lub ryż peruwiański, to roślina, która wytwarza bogate w skrobię nasiona. Jej właściwości i wartości odżywczeod wieków są cenione w Ameryce Południowej, skąd pochodzi. Nazywana jest tam "świętym zbożem Inków”, "złotym ziarnem Inków" i „matką zbóż”. Nic dziwnego - quinoa jest źródłem pełnowartościowego białka, kwasów tłuszczowych, wielu witamin i składników mineralnych. Komosa ryżowa nie zawiera glutenu.

Quinoa ma lekko słodkawy smak, w związku z tym nadaje się zarówno do przygotowywania dań głównych, jak i deserów. Komosa ryżowa może zastąpić ryż, kasze czy ziemniaki i makarony. Może być również składnikiem zup, gulaszu czy sałatek. Komosę ryżową można wykorzystać również do wypieku ciasteczek lub innych łakoci. Z kolei prażone ziarna można dodać np. do jogurtu.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/komosa-ryzowa-quinoa-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-komosy-ryzowej_34744.html

Quinoa ma lekko słodkawy smak, w związku z tym nadaje się zarówno do przygotowywania dań głównych, jak i deserów. Komosa ryżowa może zastąpić ryż, kasze czy ziemniaki i makarony. Może być również składnikiem zup, gulaszu czy sałatek. Komosę ryżową można wykorzystać również do wypieku ciasteczek lub innych łakoci. Z kolei prażone ziarna można dodać np. do jogurtu.

Ziarna komosy należy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie gotować jak tradycyjny ryż, jednak nieco krócej, bo zaledwie 10-15 minut. Komosę gotuje się w proporcji 1:2 (1 szklanka komosy, 2 szklanki wody).

Sproszkowana lucuma pozyskiwana jest z suszonych i roztartych owoców drzewa Pouteria lucuma występującego w rejonie Andów.
Lucumę określa się mianem „Złota Inków”. Sproszkowane owoce są zdrową alternatywą dla słodzików i cukru.
Zawierają naturalnie występujące cukry, witaminy z grupy B i składniki mineralne.
Charakteryzują się doskonałym smakiem.
Stanowią idealny dodatek do domowych lodów, deserów i ciast.
Lucuma Purasana powstaje w procesie suszenia w niskich temperaturach – nie jest poddawana procesom chemicznym i nie zawiera żadnych dodatków.

Kakao zwiera, także duże ilości żelaza i zaspokaja bez problemu jego dzienne zapotrzebowanie.
Żelazo jest częścią hemoglobiny, która łączy się z tlenem i rozprowadza go po organizmie.


Kakao jest najbogatszym źródłem wielu składników odżywczych.
Zawiera ono największą koncentrację antyoksydantów, więcej niż jakiekolwiek inne jedzenie.
Chronią one nas przed wolnymi rodnikami.

EKO Kakao+Lucuma 200g jest produktem bezglutenowym.

Ziarna komosy należy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie gotować jak tradycyjny ryż, jednak nieco krócej, bo zaledwie 10-15 minut. Komosę gotuje się w proporcji 1:2 (1 szklanka komosy, 2 szklanki wody).

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/komosa-ryzowa-quinoa-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-komosy-ryzowej_34744.html





Brak komentarzy klienta.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze. Proszę sie zalogować.

Witamy, Zaloguj się