Kolendra Mielona 50g Przyprawy z...
Skład: Kolendra mielona 100 %.
Kraj pochodzenia: Bułgaria.
Indeks: 5902020876700
Skład: czosnek, pomidor, bazylia.
Które zostały posiekane w maleńkie paseczki oraz połączone z pachnącą bazylią, przełamane nutą czosnku. Mieszanka polecana jest do wszelkich potraw, szczególnie do past, sosów, zapiekanek, pizzy, surówek, sałatek oraz do mięs i marynat.
Skład: Kolendra mielona 100 %.
Kraj pochodzenia: Bułgaria.
Skład: sól, koper, cukier, tymianek, rozmaryn, pasternak, pieprz biały, seler, szczypiorek, por, regulator kwasowości -kwas cytrynowy, pietruszka, barwnik: ryboflawina.
przyprawa polecana jest do wszystkich potraw, szczególnie do past, sosów, zapiekanek, pizzy, surówek, sałatek oraz do mięs i marynat
Tymianek to aromatyczna przyprawa charakterystyczna dla kuchni francuskiej i włoskiej.
To naturalne czysta sól produkowana na południu Włoch nad morzem śródziemnym. Warzelnie soli umiejscowione są daleko od przemysłu i miast, w dużych parkach narodowych lub rezerwatach przyrody.
Czarna sól (ind. Kala namak) to pozyskiwany z wulkanicznych minerałów różowy proszek o wyraźnym jajecznym aromacie.
Czarna sól hawajska powstaje na wyspie Molokai, w wyniku wyparowywania wody filtrowanej Pacyfiku za pośrednictwem energii słonecznej. Pozyskiwane w ten sposób solne kryształy zostają wymieszane z ekstraktami mineralnymi
Skład: sól, cebula, papryka, gorczyca, kolendra, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, tymianek, czosnek, cukier, kmin rzymski, lubczyk.
Lubczyk jest rośliną wieloletnią o mocnym korzeniu, pochodząca z Azji południowo-zachodniej. Przyprawę stanowią zarówno świeże jak i wysuszone liście, korzenie, a także owoce. Jednak najlepszy smak dają zielone, w miarę młode części rośliny.
Skład: sól, papryka słodka, ostra, cukier, czosnek, cebula, marchew, gorczyca, tymianek, pasternak, kolendra, lubczyk, majeranek, rozmaryn.
Skład: sól, cukier, cebula, cząber, czosnek, por, bazylia, papryka, tymianek, pietruszka, kozieradka, barwnik ryboflawina.
Kurkuma pochodzi z południowej Azji i ceniono ją przede wszystkim za właściwości lecznicze i barwiące. W przetwórstwie spożywczym stosuję się ją jako dodatek do barwienia sosów, musztard, ryżu, makaronu, masła, serów, likierów, i warzyw konserwowanych..
Jest jedną z najdroższych, po szafranie i wanilii, przypraw. Roślina pochodzi z Indii, Cejlonu, Sumatry oraz Chin. W Europie dość rzadko stosuje się kardamon, natomiast na Wschodzie to ulubiona przyprawa dodawana np. do herbaty i kawy.
Skład: sól, marchew, pasternak, cukier, cebula, pietruszka, seler, aromat, barwnik: ryboflawina.