EKO Czosnek niedźwiedzi przyprawa 15g
Czosnek niedźwiedzi jest rośliną liściastą należącą do czosnkowatych.
Czosnek niedźwiedzi jest rośliną liściastą należącą do czosnkowatych.
Zwane często dzikim majerankiem używane jest głównie jako przyprawa w kuchni włoskiej do pizzy i wszelkich ciast.
Można ja stosować jako dodatek do potraw, surówek, sałatek i zup.
Jagody Jałowca - cenione są jako przyprawa do kapusty, mięs, sosów i marynat.
To wyjątkowy pieprz pochodzący z silnie strzeżonego rezerwatu na podwyższeniu wybrzeża Malabar, położonego w okręgu Kerala w południowo-zachodniej części Indii.
EKO Czarnuszka przyprawa 40g
Przyprawę stanowią nasiona mające swoisty zapach o charakterystycznym smaku - najpierw lekko gorzkawy, potem palący.
Czarnuszkę często można spotkać pod nazwą Czarnego Kminku.
EKO Kolendra owoc przyprawa 50g
Kolendra pochodzi z obszaru Morza Śródziemnego, szczególnie popularna jest w kuchni azjatyckiej.
Jako przyprawę stosuje się dojrzałe owoce które mają korzenno-słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak. Kolendra znajduje zastosowanie w postaci ...
Najczęściej używany do żurku, grochówki, gęsiny i kaczki. W kuchni śródziemnomorskiej większość przepisów jest z majerankiem w tle.
Kozieradkę stosuje się przede wszystkim do sałatek, sosów, zup oraz wszelkich dań kuchni wschodniej. Używana jest również jako dodatek do innych mieszanek ziołowych.
Bazylię stosuję się do wszelkich sałatek, serów oraz potraw - szczególnie śródziemnomorskich
Kurkuma pochodzi z południowej Azji i ceniono ją przede wszystkim za właściwości lecznicze i barwiące. W przetwórstwie spożywczym stosuję się ją jako dodatek do barwienia sosów, musztard, ryżu, makaronu, masła, ...