100% czysty i naturalny olej kokosowy, rafinowany, otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry - twardego miąższu orzechów palmy kokosowej. W temperaturze poniżej 25 stopni Celcjusza twardnieje i ma konsystencję stałą w kolorze prawie białym.
Olej kokosowy można stosować jako produkt spożywczy, a także do użytku zewnętrznego. Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, jest idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, dzięki rafinacji nie jełczeje. Idealny do pieczenia ciast i robienia deserów. Nie ma wpływu na smak przyrządzanej potrawy. Olej kokosowy jest tłuszczem, który nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej, wręcz przeciwnie, pobudza przemianę materii i wspomaga odchudzanie.
Zastąpienie dziennego spożycia tłuszczów olejem kokosowym może spowodować spadek wagi o około 0,5 kg tygodniowo.
Sposób przechowywania: olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci.
100% czysty i naturalny olej kokosowy, rafinowany, otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry - twardego miąższu orzechów palmy kokosowej. W temperaturze poniżej 25 stopni Celcjusza twardnieje i ma konsystencję stałą w kolorze prawie białym.
Zalecany sposób przygotowania:1 płaską łyżeczkę zalać ciepłą wodą, odczekać 10 minut. Liście mogą stanowić podstawę do przygotowania naparu kub wywaru. Nie przekraczać w/w ilości.
Ochronny krem do stóp India, dzięki zawartości oleju konopnego, daje odczuwalny efekt głębokiego nawilżenia i regeneracji skóry od razu po zastosowaniu.