Kolendra znajduje zastosowanie w postaci zmielonych lub całych nasion. Można nią nacierać mięso jagnięce, baraninę i dziczyznę. Jest także składnikiem marynat jarzynowych, kiszonek, past, marynowanych śledzi, grzybów i ogórków, dobrze komponuje się z sałatą, grochem i kapustą. Kolendrę używa się również do wyrobu i przyprawiania czekolady. Kolendra pochodzi z obszaru Morza Śródziemnego, szczególnie popularna jest w kuchni azjatyckiej. Jako przyprawę stosuje się dojrzałe owoce, które mają korzenno-słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak.
Kurkuma pochodzi z południowej Azji i ceniono ją przede wszystkim za właściwości lecznicze i barwiące. W przetwórstwie spożywczym stosuję się ją jako dodatek do barwienia sosów, musztard, ryżu, makaronu, masła, serów, likierów, i warzyw konserwowanych..
Z utęsknieniem czekaliśmy na koniec mroźnej zimy. Coraz cieplejsze i słoneczne dni oraz budząca się do życia przyroda, świadczy o nadchodzącej wielkimi krokami wiośnie. Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa zestaw produktów DO GRILLOWANIA w którym znajdują się:
Czerwona sól hawajska pozyskiwana jest na wybrzeżu Pacyfiku przed wyspą Molokai, powstaje w wyniku wyparowywania wody. Kryształki soli zostają wymieszane z ekstraktami mineralnymi. Czerwona sól hawajska zostaje zmineralizowana za pomocą ziemi wulkanicznej, a swoją czerwoną barwę otrzymuje ...
Cynamon dodaje energii i witalności, jest źródłem wielu wzmacniających witamin. Pobudza trawienie, zaopatruje organizm w błonnik pokarmowy oraz działa obniżająco na cukier
Lubczyk jest rośliną wieloletnią o mocnym korzeniu, pochodząca z Azji południowo-zachodniej. Przyprawę stanowią zarówno świeże jak i wysuszone liście, korzenie, a także owoce. Jednak najlepszy smak dają zielone, w miarę młode części rośliny.
Naturalnie czysta, najwyższej jakości sól 100% z Morza Martwego leżącego w dolinie - 400 metrów poniżej poziomu morza. To geologiczne i klimatyczne wyjątkowo czyste miejsce.
Poznaj lepiej nasze produkty, herbaty, zioła, superfoods